Son zamanlarca sıkça duyulan ve ünlülerin gençleşmek uğruna yaptıkları sünnet derisi işlemi hakkında uzmanlardan ciddi uyarlar geldi. Japonya’da yapılan araştırmada kök hücre adı altında yapılan sünnet derisi işleminin henüz bir başarı gerçekleştirmediği ortaya çıktı. İşte ünlülerin tonlarca para harcadığı sünnet derisinden yapılan kök hücre işleminin gerçekliği hakkında şaşırtan açıklamalar. Kandırılıyor muyuz? Kaldırılıyorlar mı? Detaylar haberimizde.
ÜNLÜLERİN GÜZELLİK SIRRI YALAN ÇIKTI!
Bir kaç ay önce güzellik sırrının sünnet derisinden yapılan kök hücre olduğunu söyleyen sunucu Seren Serengil, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. Daha önce duyulmayan bu işleme oyuncu Selen Görgüzel’de katıldı. Güzellik ve gençleşme uğruna çocuklarının sünneti sırasında kesilen deriden elde edilen kök hücrelerle cildine bakım yaptırdıklarını açıklamışlardı. Ama aslında gerçek hiç de öyle çıkmadı!
YENİ GENÇLİK SIRRI: SÜNNET DERİSİ KÖK HÜCRE İŞLEMİ
İnsanların güzellik ve genç görünümlü bir cilt uğruna eşek sütü banyosundan dana eti maskesine kadar her şeyi yapabildiği biliniyor ama sünnet derisinden kök hücre elde edip bununla cilt bakımı yaptırmak pek duyulmuş bir şey değil. Bazı erkek bebeklerin sünnetinin doğumdan hemen sonra, daha o bebek birkaç günlükken hastanede yapıldığı biliniyor ama sünnet alınan minicik deri parçasından kök hücrenin elde edilmesi, oldukça karmaşık, özel olarak bu işle uğraşan tıbbi araştırma birimleri gerektiren ve dolayısıyla son derece pahalı bir işlem. Çoğu ünlünün son zamanlar tercih ettiği gençleştirme işlemlerden biri. Reklamının bolca yapıldığı bu kök hücre operasyonu için bilim insanları çarpıcı araştırmalar yaptı. Aslında görünen hiç de öyle değildi.
KÖK HÜCRE İŞLEMİNE DAİR HENÜZ BAŞARI YOK
Tıp bilimi uzun yıllardır kök hücreler üzerinde araştırma yapıyor, dünyada kozmetik endüstrisi de kök hücreyle cilt yenilemeye milyarlarca dolar araştırma bütçesi ayırıyor ama Japonya’da yapılan bir araştırma dışında cildi gençleştirmeye dair bir başarı henüz yok. Kaldı ki, cildi gençleştirmek için bebekten veya fetüsten alınan kök hücreye de artık ihtiyaç yok; bilim dünyası yetişkin hücrelerinden de kök hücre üretmeyi başardı.