Bluetooth kulaklıklar aklınıza gelebilecek her biçimde mevcut ve bunlar bile NFC ödeme özelliğine sahip olmaya başladı. Bunlar size bir cihazı elinizde tutmadan dijital işlemler yapma imkanı tanıyor. Fakat bu da şu soruyu akla getiriyor, bizim neden halen bir cep telefonuna ihtiyacımız var?
Peki sizce akıllı telefonların gelecekte yerini ne alır ya da gelecekte akıllı telefonlar halen olur mu? Hazırsan seni içeriğimize alalım!
Biz bugün 2020’lerin başında garip bir geçici süreçteyiz, mobil veriye (neredeyse) her yerde ulaşabiliyoruz ama alıcılar neredeyse tamamen akıllı telefon biçiminde.
Gelecekte ne olacağına dair bir çok tahmin yürütülüyor. Genel ortak fikre göre artık yeni gereçlerde bir ekran olmayacak ve bunlar insanlarla sadece indirekt veya dikkat çekmeyen bir biçimde iletişim kuracak.
Tüm bunlara rağmen, gelecek on yılda dijital “küre”nin genişlemesi beklenebilir ve bununla birlikte dijital tanıma da artacak: evde, alışveriş merkezinde, kamusal ticari alanlarda ve özellikle iş yerinde.
2020’ler devletlerin artık sadece dijitalizasyonu gözetleyeceği bir on yıl olmayacak, artık gittikçe buna müdahil olacaklar ve kontrol edecekler.
Dijitalleşme, geçerlilik kazanabildiği veya var olan standartlara uygun olduğu yerlerde başarılıydı.
Dijitalleşme halen direkt fark edilebilir durumda öncelikle de eksik veya geri kaldığı alanlarda. Fakat veri ve işlemci gücü çevremize karıştığında, dijital olan her şeye karşı tutumumuz da değişecek.
Bugün tasarım, üretilen teknolojiyi insanlara satabilmek için en güçlü silahlardan birisi.
Önümüzdeki 5 yıl içerisinde telefonların tasarımlarında kalıcı değişimler yaşanacak, radikal bir geçiş sürecine gireceğiz.
Ekranlar, dünyaya ile kurduğumuz iletişimin en önemli aracıları konumundalar. Şüphesiz ki onlar olmadan hemen hemen hiçbir teknolojik cihazın anlamı kalmıyor.
İşlem gücü açısından artık bir telefon ihtiyacının ötesinde performans sunan bu işlemciler, gelecekte mobil bilgisayarların yerine geçen cihazlar görmemizi sağlayacaklar.
Artık uzun metrajlı film çekebilecek kadar kaliteli görüntüler yakalayan, DSLR fotoğraf makinelerini yazılım destekleri sayesinde aratmayan kameralarımız var. Yine de alınması gereken çok yol var.
Uzmanlar 5 yıldan kısa bir sürede telefonların modasının geçeceğini söylüyorlar. Bu da kocaman bir soru işareti yaratıyor: Peki ya akıllı telefonların yerini ne alacak?
Bu cihazlar için henüz tam olarak uygun bir isim bulamadık lakin avuç büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde cam ekranlı olmayacağı kesin.
Bu cihazlar ekran ihtiyacını ortadan kaldırarak VR ve AR ile bilgiyi direk görüş alanımıza yansıtacaklar.
Bu cihazlar ekran ihtiyacını ortadan kaldırarak VR ve AR ile bilgiyi direk görüş alanımıza yansıtacaklar.
Belki de dokunsal teknolojinin yardımıyla gerçek nesnelere dokunarak da kontrol edebiliriz.